top of page
Søk
  • Web admin Jøsenfjord

Månedsrapport For februar, og litt meir

Utført arbeid i februar 2024

Hoveddekket mm.

I løpet av februar har vi senket aktiviteten om bord, slik at det i all hovedsak kun har vært to personer som har jobbet på dekket. De siste par planker ble lagt ned, og vi har fått drevet hele dekket med én tråd. I skrivende stund har vi fått pusset dekket, og er nå i gang med å drive tråd nummer 2.

 

Som en forberedelse til innredningsarbeider har vi pusset over enkelte felt med rust på skrogplater i akterskipet. Disse er smurt med 2 strøk, grunning og maling.

Økonomi

Vi har nå fått et godt bilde av økonomiforløpet på hoveddekket. Som ved de foregående dekkene ser det ut til at vi kommer under overslaget med god margin. Det er positivt for alle parter, for det vil alltid komme poster seinere hvor det er fare for overskridinger, og så er det helt sikkert poster som vi ikke har fanget opp og derfor kommer i tillegg. Men, enn så lenge får vi nyte at vi stadig ligger godt under overslagene.

 

Videre arbeid

Som nevnt i teksten over vil vi framover drive tråd nummer to i hoveddekket, og selvsagt da også prime og kitte natene. Dette arbeidet ser vi for oss blir ferdig omtrent i midten av april.

 

Fortløpende, dvs. det går ikke så fort, forsøker jeg å få laget en restaureringsplan for innredningen i akterskipet. Her finnes det lite bilder av essensielle konstruksjonsmessige detaljer og vi har heller ikke sett deler fra innredningen slik vi kunne ønsket oss. Nå i mars 2024 har undertegnede sett på deler i «Randa-lageret» og også vært på Bredalsholmen for å se hvilke deler som ligger igjen der. Svaret ligger fortsatt ikke opp i dagen, så her må vi lage en oppbygging ut fra erfaring og muligheter. Det skal vi klare.

Utfordringar

Den store utfordringen ligger i planlegging av arbeidet med akterlugarer og ikke med det fakturerte arbeidet på dekket.


12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page